Tobias Karlsson

Typ av person

Fysisk person

Efternamn

Karlsson

Förnamn

Tobias

Titel

Handbollsspelare

Levnad (start)

1981-06-04

Hem land

Sverige

Hem län

Blekinge

Hem landskap

Blekinge

Hem härad

Östra

Hem kommun

Karlskrona

Anmärkning

Bror Mikael Tobias Karlsson, född 4 juni 1981 i Karlskrona, är en svensk före detta handbollsspelare (försvarare, vänsternia). Från och med VM 2011 till OS 2016 var han lagkapten för Sveriges herrlandslag. 2013 utsågs han till Årets handbollsspelare i Sverige. Han är nu "Team manager" för det svenska herrlandslaget och sportchef på herrsidan i HF Karlskrona.

I Hammarby IF säsongerna 2003–2008 var Tobias Karlsson en stor faktor till att Hammarby kunde vinna tre raka SM-guld, 2006, 2007 och 2008. Efter att ha blivit utlandsproffs i tyska Bundesliga utvecklades Karlsson till att bli en försvarsspelare i världsklass. Karlsson hade 2008 slutat spela anfall, på grund av en efterhängsen axelskada i skottarmen. När Sveriges landslag vann silver vid OS 2012 i London bildade Karlsson och Magnus Jernemyr ett starkt mittblock i försvaret. (Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Tobias_Karlsson_(handbollsspelare)

Kommentarer

Om du har foto, video, ljudinspelning, föremål eller något annat som du vill dela med dig av, skriv gärna några rader om det. Så kontaktar vi dig!